JONGERENWERK

Het Van Riebeeckkwartier kent 2 kinderwerkers van Versa Welzijn, Kati Lipusz en Abdel Aarab, en 1 jongerenwerker, Steven Fer. Zij doen er van alles aan om de jeugd van de buurt leuke momenten te bezorgen. Ze organiseren evenementen als voetbaltoernooien, knutselmiddagen of gamessessie in bijvoorbeeld de buurtbus. Maar ook als je ergens mee zit of je wilt graag iets delen, kun je bij Kati, Abdel of Steven terecht. Zij bieden altijd een luisterend oor en staan graag voor je klaar.

KINDERWERK

GEZONDE HAPJES MAKEN

PIEP ZEI DE MUIS

De ‘Piep zei de muis-club’ is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun kunnen gebruiken omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Het is een leuke club waar kinderen heel veel plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Praktische informatie:
Aantal bijeenkomsten: Er zijn 14 bijeenkomsten voor de kinderen en 4 bijeenkomsten voor de ouders.
Kosten: Deelname is gratis!
Startdatum: dinsdag 10 maart 2020 van 16:00 tot 17.30
De Piepgroep is vanaf deze datum elke week dinsdag. In de schoolvakanties zijn de kinderen vrij van de Piep zei de muis-groep.
Locatie:
Paulusschool, Irisstraat 2 in Hilversum Zuid
Informatie/vragen: Kati Lipusz, Sociaal werker/ Kinderwerk Versa Welzijn
Telefoonnummer: 06-23672691
E-mailadres: klipusz@versawelzijn.nl

van riebeeck kwartier

DOE-PRAATGROEP

De Doe-praatgroep is een training voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

In de Doe-praatgroep bespreken we in 9 bijeenkomsten van 1,5 uur verschillende thema’s. Thema’s die behandeld worden zijn onder andere het herkennen en uiten van gevoelens, het sociale netwerk en sociale vaardigheden.

En zoals de naam al doet vermoeden gaan we tijdens de training niet alleen praten, maar gaan we ook veel leuke dingen doen. We gaan bijvoorbeeld een film kijken, knutselen, en er komt een praatdokter langs aan wie de kinderen al hun vragen kunnen stellen.

Praktische informatie:
Er zijn 9 kinderbijeenkomsten van anderhalf uur
Groepsgrootte: Maximaal 10 kinderen per groep
Kosten: deelname is gratis!
Startdatum: dinsdag 10 maart 2020 van 16:00 tot 17:30
Locatie:
Paulusschool, Irisstraat 2 in Hilversum Zuid
Informatie/vragen: Kati Lipusz, Sociaal Werker/Kinderwerk Versa Welzijn
Telefoonnummer:
06-23672691
E-mailadres: klipusz@versawelzijn.nl

Meer informatie: www.arkinjeugdengezin.nl en www.versawelzijn.nl

JONGERENWERK

 


DE HUISREGELS VAN DE MUZIEKSTUDIO HILLYWOOD UNDERGROUND

 • Hillywood Underground is elke dinsdag open van 18:30 tot 21:00 uur.
 • De ruimte kan per uur gereserveerd worden.
 • Er kunnen maximaal 4 personen per uur/per keer in de studio bezig zijn. De Jongerenwerker is er altijd bij.
 • Inschrijven kan via sfer@versawelzijn.nl of via whatsapp op nummer 06 1396 5769. Stuur een e-mail met je naam, je telefoonnummer en geef aan wanneer en hoe laat je de studio zou willen reserveren. Je krijgt dan van ons een e-mail terug waarin wij laten weten of je op dat oment gebruik kunt maken van de studio.
 • Zorg dat je 5 minuten vóór jouw studiotijd begint aanwezig bent.
 • Als je meer dan 10 minuten te laat bent, vervalt je afspraak en moet je een nieuwe afspraak maken.
 • Bereid je goed voor op je studiotijd zodat je je tijd optimaal kunt benutten.
 • Na een uur stopt je sessie en is de volgende aan de beurt.
 • Houd er rekening mee dat als wij vinden dat jouw teksten inhoudelijk aanstootgevend zijn, wij jouw studiotijd kunnen stoppen.
 • Heb RESPECT voor elkaar, de medewerkers en buren.
 • Heb RESPECT voor de spullen van de studio.
 • Er mag NIET gerookt worden in de studio.
 • GEEN ETEN & DRINKEN bij de computer.
 • GEEN ALCOHOL / DRUGS / WAPENS in de studio.
 • Versa Welzijn is NIET aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan eigendommen van derden.

Het doel van de muziekstudio Hillywood Underground in het Van Riebeeckkwartier

De opzet van de muziekstudio is dat de jeugd zich vrijwillig mag aanmelden voor deelname en gebruik van de muziekstudio. Per keer kunnen er 4 jongeren deelnemen aan een studiosessie/ workshop. In de muziekstudio kunnen jullie dan experimenteren met de opname of productie van je eigen songs en beats. Ook kun je d.m.v. de workshops die gegeven worden je meer gaan verdiepen in het leren schrijven van teksten en het maken van digitale muziek. Als je al wat ervaring hebt, kun je doorstromen naar studiovrijwilliger, waarbij je je talent en competenties kan delen met andere gebruikers van de muziekstudio. En wie weet krijg je via deze weg de kans om je muzikale talenten de wereld in te gooien. Dat is een mooi streven, toch? Heb je nog vragen, neem dan contact op met Steven Fer.

YouTube-kanaal
Het Van Riebeeckkwartier heeft sinds kort ook een eigen YouTube-kanaal. Jonge muzikanten uit de wijk delen hun creaties op dit kanaal. Kijk maar eens op https://www.ube.com/channel/UCR95FrIIFC1pNPQTLREoM5Q


Huiswerkbegeleiding

Ben jij op zoek naar de perfecte plek voor het maken van jouw huiswerk? In buurtkamer Ons Huis in winkelgalerij De Riebeeck ben je aan het juiste adres! Kinderwerk van Versa Welzijn biedt professionele huiswerkbegeleiding aan kinderen van groep 4 t/m 8. We helpen je bij het maken van een planning en kijken samen met jou naar de vakken die jij lastig vindt. Elke dinsdagmiddag van 16:30 tot 17:30 helpen we je met je huiswerk tot het schooljaar voorbij is. Zo blijft er thuis meer tijd over om leuke dingen te doen. Deelname is gratis!


Voetbaltoernooi
Voor de sportievelingen hier in de buurt is er op elke tweede en laatste woensdag van de maand (behalve op feestdagen) een jeugdvoetbaltoernooi op het voetbalveld naast OBS de Dubbeldekker. Dit toernooi wordt organiseert door Jongerenwerk Versa en BINK. Er wordt gespeeld van 15:30 tot 17:30. Ook staat de buurtbus dan aan de zijlijn voor de spelers van andere games of voor een praatje.


Let op: Iedere maandag van 12:00 tot 15:00 is er iemand van Versa Welzijn Jongerenwerk aanwezig in het Huis van de buurt. Heb je wat te vertellen of te vragen. Kom dan gerust langs!


Contactgegevens medewerkers jongerenwerk

Steven Fer

Sociaal werk / Jongerenwerk Hilversum

M: 06 1396 5769

E: sfer@versawelzijn.nl


Kati Lipusz

Kinderwerker

M: 06 2367 2691

E: klipusz@versawelzijn.nl


Abdel Aarab

Kinderwerker

M: 06 3027 5883

E: aaarab@versawelzijn.nl