JONGERENWERK

Het Van Riebeeckkwartier kent 2 kinderwerkers van Versa Welzijn, Kati Lipusz en Abdel Aarab, en 1 jongerenwerker, Steven Fer. Zij doen er van alles aan om de jeugd van de buurt leuke momenten te bezorgen. Ze organiseren evenementen als voetbaltoernooien, knutselmiddagen of gamessessie in bijvoorbeeld de buurtbus. Maar ook als je ergens mee zit of je wilt graag iets delen, kun je bij Kati, Abdel of Steven terecht. Zij bieden altijd een luisterend oor en staan graag voor je klaar.

Even voorstellen

Mijn naam is Abdel Aarab en ik ben de nieuwe kinderwerker bij Versa Welzijn in Hilversum. Werken met kinderen is een passie van mij en ik heb dat ook  in het verleden altijd gedaan. Bij Versa Welzijn heb ik de kans gekregen om de kinderen leuk tijd te bieden. Ik heb er enorm veel zin in! Ik zal in Hilversum werken in de wijken Oost en Zuid-Oost.


Update ontwikkeling muziek-/mediastudio in de kelder van Buurtkamer Ons Huis

Er is sinds twee maanden al veel werk verzet aan de nieuwe muziekstudio in het Van Riebeeckkwartier. Sommigen van jullie weten al hoe de vlag erbij hangt omdat jullie al mee hebben geholpen de kelder om te toveren naar een frisse ruimte. Na de NL-doet opruim -en schilderacties in maart is Danny aan de slag gegaan met het realiseren van de volgende dingen:

  • Hij bouwt opbergkasten.
  • De verwarmingsbuizen worden weggewerkt achter houten panelen.
  • Stopcontacten worden verplaatst en elektriciteitskabels netjes weggewerkt.
  • Er wordt een geluidsdichte kamer gebouwd.

Verder zal Rienk de volgende werkzaamheden verrichten:

  • Noodverlichting aanbrengen
  • Luchtventilatiesysteem aanbrengen
  • Trap vervangen of verstevigen
  • Alarm op de nooddeur bevestigen
  • Een brandblusser ophangen

Het streven is om eind juni alles af te hebben en samen met jullie een officiële opening te gaan plannen. In de tussentijd heeft Steven gesprekken met jongeren uit andere wijken over het doel, de doelgroep en de afspraken en regels die er moeten komen voor de muziekstudio. Ook heeft Steven buurtbewoner Youssef bereid gevonden om samen met jullie te gaan werken aan eigenaarschap. De muziekstudio zal écht voor, door en met jullie gerund worden. Jullie worden dus actief betrokken bij de verdere opbouw en uitbouw van de muziekstudio.

De opzet van de muziekstudio

De opzet van de muziekstudio is dat de jeugd zich vrijwillig mag aanmelden voor deelname en gebruik van de muziekstudio. Per keer kunnen er 6 tot 8 jongeren deelnemen aan een studiosessie/ workshop. In de muziekstudio kunnen jullie dan experimenteren met de opname of productie van je eigen songs en beats. Ook kun je d.m.v. de workshops die gegeven worden je meer gaan verdiepen in het leren schrijven van teksten en het maken van digitale muziek. Als je al wat ervaring hebt, kun je doorstromen naar studiovrijwilliger, waarbij je je talent en competenties kan delen met andere gebruikers van de muziekstudio. En wie weet krijg je via deze weg de kans om je muzikale talenten de wereld in te gooien. Dat is een mooi streven, toch?
Heb je nog vragen, neem dan contact op met Steven Fer.


Huiswerkbegeleiding

Ben jij op zoek naar de perfecte plek voor het maken van jouw huiswerk? In buurtkamer Ons Huis in winkelgalerij De Riebeeck ben je aan het juiste adres! Kinderwerk van Versa Welzijn biedt professionele huiswerkbegeleiding aan kinderen van groep 4 t/m 8. We helpen je bij het maken van een planning en kijken samen met jou naar de vakken die jij lastig vindt. Elke dinsdagmiddag van 16:30 tot 17:30 helpen we je met je huiswerk tot het schooljaar voorbij is. Zo blijft er thuis meer tijd over om leuke dingen te doen. Deelname is gratis!


YouTube
Het Van Riebeeckkwartier heeft sinds kort ook een YouTube-pagina. Nu staat er nog weinig op, maar de jonge muzikanten uit de wijk delen, als ze eenmaal gesettled zijn in hun nieuwe studio, graag hun creaties op dit kanaal. Kijk tegen die tijd maar eens op https://www.youtube.com/channel/UCR95FrIIFC1pNPQTLREoM5Q


Voetbaltoernooi
Voor de sportievelingen hier in de buurt is er op elke tweede en laatste woensdag van de maand (behalve op feestdagen) een jeugdvoetbaltoernooi op het voetbalveld naast OBS de Dubbeldekker. Dit toernooi wordt organiseert door Jongerenwerk Versa en BINK. Er wordt gespeeld van 15:30 tot 17:30. Ook staat de buurtbus dan aan de zijlijn voor de spelers van andere games of voor een praatje.


Let op: Iedere maandag van 12:00 tot 15:00 is er iemand van Versa Welzijn Jongerenwerk aanwezig in het Huis van de buurt. Heb je wat te vertellen of te vragen. Kom dan gerust langs!


Contactgegevens medewerkers jongerenwerk

Steven Fer

Sociaal werk / Jongerenwerk Hilversum

M: 06 1396 5769

E: sfer@versawelzijn.nl


Kati Lipusz

Kinderwerker

M: 06 2367 2691

E: klipusz@versawelzijn.nl


Abdel Aarab

Kinderwerker

M: 06 3027 5883

E: aaarab@versawelzijn.nl