Politie in de buurt

Als eerste aanspreekpunt in de buurt voor politiezaken is Inge Veldhuizen inmiddels een bekend gezicht. Inge kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet ze wat er speelt in onze buurt en kan zij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Wanneer neem je contact op met een wijkagent? Bij spoed en verdachte situaties bel je 112. Valt jou iets bijzonders op? Zie je bijvoorbeeld regelmatig onbekenden bij je in de straat parkeren? Of denk je dat er vanuit een woning drugs verhandeld wordt of dat er wiet gekweekt wordt? De wijkagent wil dat graag weten. Noteer het tijdstip waarop je iets verdachts zag, kentekennummers, signalementen, alles wat kan helpen om een verdachte op te sporen. Daarmee help je mee om de veiligheid in je wijk te vergroten.

Inge Veldhuizen of één van haar collega’s kun je bellen via 0900-8844. Je kunt haar uiteraard ook op straat aanspreken of vinden op Facebook en Instagram. Op donderdag is Inge te vinden in het Huis van de buurt.

 

Brandweer biedt helpende hand

Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken.
– Plaats rookmelders in jouw woning
– Zorg voor een kleine brandblusser of branddeken in huis
– Weet wat de snelste en veiligste vluchtroute in je huis is
– Houd deze dan ook vrij van obstakels
– Waarschuw je huisgenoten en uw buren optijd
En bel in geval van nood zo snel mogelijk de brandweer via 112

Voor het Van Riebeeckkwartier is René Wollaars de wijkbrandweerman bij hulp als het gaat om brandveiligheid. Hij staat voor je klaar als je vragen hebt over de veiligheidssituatie in en rond jouw woning. Neem gerust contact met hem op via 06 212 923 42 of via e-mail; wijkbrandweerman@brandweergooienvecht.nl

Buurtbemiddelaars beschikbaar

Buurtbemiddeling helpt buren of buurtgenoten die een conflict met elkaar hebben. De buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide partijen zonder daarbij een oordeel te geven. De buurtbemiddelaar helpt de partijen om samen een oplossing te bedenken die voor iedereen aanvaardbaar is. De onafhankelijke buurtbemiddelaars van Versa Welzijn kunnen je helpen bij het vinden van een oplossing.
Meer informatie, advies of bemiddeling? Bel (035) 623 11 00, stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@versawelzijn.nl of ga naar de website: www.problemenmetjeburen.nl