Basisschool (OBS) De Dubbeldekker en buurtkamer Ons Huis starten binnenkort een Kinderzwerfboek-station!

LEZEN IS LEUK!

Basisschool (OBS) De Dubbeldekker en buurtkamer Ons Huis starten binnenkort met een Kinderzwerfboek-station. In heel Nederland zijn Kinderzwerfboek-stations te vinden en de kinderboeken in zo’n station zijn van alle kinderen! Er zijn Kinderzwerfboek-stations op scholen, bij kinderboerderijen, buurthuizen, in wachtkamers, aan de muur van een huis… Als je er een ziet, kies je een leuk boek uit, neem je het mee naar huis en lees je het of laat je je er lekker uit voorlezen. Heb je het boek uit? Dan laat je het gewoon weer verder zwerven. Op die manier beland het boek weer bij een ander kind. Elk boek in de kinderzwerfboek-stations heeft een sticker met een zwerfcode. Als je dus wilt weten waar het boek terecht is gekomen nadat jij het gelezen hebt, kun je dat opzoeken via www.kinderzwerfboek.nl.

Binnenkort wordt er een Kinderzwerfboeken-station geopend in basisschool De Dubbeldekker. Kinderen van deze school mogen dan daar vandaan boeken meenemen en na het lezen overal verder laten zwerven.  De kinderen leren daar ook hoe ze de codes moeten invoeren. Het adres van (OBS) De Dubbeldekker is: Oude Amersfoortseweg 196 in Hilversum.

Er zal ook een boekenkast met kinderzwerfboeken komen tegenover buurtkamer Ons Huis in Winkelgalerij De Riebeeck naast de boekenkisten die daar al zijn voor volwassen. Elke donderdagmiddag vanaf 14:00 is er iemand aanwezig in de buurtkamer om je uit te leggen hoe het werkt. Je kunt ook een boek pakken en gezellig in de buurtkamer komen lezen. Of als je lezen misschien nog wat oeilijk vindt, wil iemand je daar vast wel voorlezen. Superleuk toch? Het adres van Ons Huis in winkelgalerij De Riebeeck is: Oosterengweg 94 in Hilversum.

Ouders en grootouders mogen natuurlijk ook een boek pakken om samen met hun (klein)kind(eren) te lezen!

OPROEP: Lever je kinderboeken in! Heb jij thuis kinderboeken die je niet meer leest en eigenlijk wil opruimen? Lever ze dan in bij buurtkamer Ons Huis of bij basisschool De Dubbeldekker. Dan maken we straks weer andere kinderen blij!

We zullen regelmatig in de Riebeeck-nieuwsbrief informatie geven over zwerfboeken en lees-activiteiten. Hou het in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Heel veel leesplezier!

Gitta Koudijs, Kinderzwerfboeken in de Riebeeck.
Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar gitta1963@live.nl