Wonen in het Van Riebeeckkwartier

Hilversum bestaat uit acht wijken: Centrum, Noordwest, Noordoost, Oost, Zuid, Zuidoost, Zuidwest en de Hilversumse Meent. Iedere wijk is ingedeeld in buurten. Dit zijn er in totaal 34. Het Van Riebeeckkwartier ligt binnen de wijk Zuidoost. Tot die wijk behoren ook de volgende buurten; het Schilderskwartier,’t Hoogt van ’t Kruis, het Arenaparkkwartier, het West-Indiëkwartier en de Egelshoek.

Het Van Riebeeckkwartier in Hilversum grenst aan de Monnickenberg en is het beste kort en krachtig te omschrijven als groenrijk met voornamelijk na-oorlogse woningen. Het is een fantastische buurt met een aantrekkelijke mix van mensen en binnen no time bevind je je in het bos of op de hei waar heerlijk gefietst en gewandeld kan worden.

Het wijkinformatiepunt Huis van de Buurt en Buurtkamer Ons Huis zijn twee locaties waar bewoners elkaar ontmoeten en terecht kunnen met hun vragen.

De straten van het Van Riebeeckkwartier

Abel Tasmanstraat – Carstenszstraat – Cornelis Houtmanstraat – Compagnieweg – Isaãc Lemairestraat – Jacob van Heemskerkstraat- Jacob Roggeveenstraat – Van Linschotenlaan – Olivier van Noortstraat -Oostereind- Oosterengweg – Oude Amersfoortseweg – Pieter Planciusplein – Van Riebeeckweg -Waldeckstraat- Willem Barentszweg – Willem Bontekoestraat – Zeevaertweg